Monday, October 26, 2015

Dünyanın en saygın listesinde bir Türk daha

Yale Üniversitesi Neurosurgery Bölüm Başkanı Prof. Murat Günel, Ulusal Tıp Akademisi’ne (National Academy of Medicine) seçildi

Sağlık ve tıp alanında dünyanın en prestijli listesine bir Türk daha eklendi. Yale Üniversitesi Neurosurgery (Beyin ve Sinir Cerrahisi) Bölüm Başkanı Prof. Murat Günel her yıl 80 kişinin davet edildiği National Academy of Medicin’e seçildi.

Neurosurgery Faculty

19 Ekim’de Yale Akademisi dört öğretim üyesinin, dünya çapında 80 kişiden oluşan Ulusal Tıp Akademisi’ne seçildiğini duyurdu.

Günel’in araştırması, vasküler hastalık ve tümörlerin analizi de dahil olmak üzere, insan beyin hastalıklarındaki gen keşfine yönelik. Bu çalışma Yale-New Haven Hastanesi beyin tümörü hastaları için kişiselleştirilmiş tedavilere yol açması açısından önem taşıyor.

Ulusal Tıp Akademi Başkanı Victor J. Dzau, “Yeni seçilen üyelerimiz, sağlık, bilim ve tıp alanında parlak ve etkililer. Kendi alanlarında hepsi birbirinden etkili ve bilgililer. Üyelerimizden gelen bilgilerle dünya çapında yaşanılan birçok sağlık sorununu çözebileceğimize inanıyorum. Ulusal Tıp Akademisi’nde bu seçkin bireyleri ağırlamak benim için bir ayrıcalıktır” şeklinde açıklamada bulundu.

Murat Günel Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Beyin Cerrahisi Damar Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Beyin Genetiği Programı Direktörü. Yale-New Haven Hastanesi’nde çalışmalarını sürdürüyor.

Lise eğitimini 1984 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi‘nde tamamladıktan sonra 1991’de İstanbul Tıp Fakültesi’nden Tıp Doktoru unvanını aldı.

Prof. Dr. Gazi Yaşargil‘den sonra, “beyin cerrahisinin yeni dahisi” olarak tanınıyor.

Ulusal Tıp Akademisi (NAM), yıllık toplantısında ABD’den 70, ve diğer ülkelerden 10 yeni üyesini açıkladı.

No comments: