Tuesday, December 16, 2014

Canan Dağdeviren who is selected the younger academist of the Univ. of Harvard with the highest score. The is from the Univ of hacettepe and she is the first Turkish member academist of the history of the Univ.of Harvard .

 Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği mezunu Canan Dağdeviren , en yüksek oy ile Harvard Üniversitesi'nin Genç Akademi Üyesi seçildi. CD, Harvard Üye kulübünün tarihinde seçilmiş ilk Türk bilim insanı oldu.An 'Unusual' Story:
The Biology Meets Its Match

Multifunctional sensing capability, 'unusual' formats with flexible/stretchable designs, lightweight construction and self-powered operation are desired attributes for electronics that directly interface with the human body. I have focused on the applications of active piezoelectric materials and patterning techniques for 'unusual' electronic devices with an emphasis on bio-integrated systems. My collective research has implications across a variety of sensors, mechanical energy harvesting components and implantable, minimally invasive brain injectrodes capable of addressing the spatial and temporal aspects of treating neural disorders. My research broadly bridges the gap that exists between rigid, boxy electronics and soft, curvy biology and my passion is to explore novel materials, mechanics and device designs for emerging classes of health monitoring systems and implantable / wearable medical devices.
http://canandagdeviren.com/
https://tr.wikipedia.org/wiki/Canan_Da%C4%9Fdeviren

Canan Dağdeviren who is selected the younger academist of the Univ. of Harvard with the highest score. The is from the Univ of hacettepe and she is the first Turkish member academist of the history of the Univ.of Harvard .

 Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği mezunu Canan Dağdeviren , en yüksek oy ile Harvard Üniversitesi'nin Genç Akademi Üyesi seçildi. CD, Harvard Üye kulübünün tarihinde seçilmiş ilk Türk bilim insanı oldu.

Canan DAĞDEVİREN ile Röportajımız (Giyilebilir Kalp Pili Mucidi)

Canan DAĞDEVİREN, Ülkemizi Uluslararası bilim platformunda tanıtan başarılı bir bilim insanı. Giyilebilir kalp pilinin mucidi Canan DAĞDEVİREN, ABD’de yayımlanan dünyanın en prestijli dergilerinden Forbes’un “30 yaşından küçük 30 bilim insanı” listesine girdi. Adını Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ndeki (MIT) bilimsel araştırmalarla duyuran DAĞDEVİREN, Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi Üyeliği’ne seçilen ilk Türk olarak tanınıyor. Halen MIT’te çalışan DAĞDEVİREN, listede 7’nci sırada yer buldu. İnsanların yaşamları için kendini bilime adayan ve sağlık için yaptığı buluşuyla nesiller boyu akılda kalacak olan Canan DAĞDEVİREN, bilime merakının nereden geldiğini, teknolojiye bakışını, buluşunu ve hayatındaki dönümsel noktaları İkitelli OSB Haber’e anlattı.
İkitelli OSB Haber: Yaptığınız çalışmalarla sizi artık tüm Türkiye hatta dünya tanıyor diyebiliriz. İnsan yaşamı için uğraşan bir bilim kadınısınız. Sivaslı baba ve Adanalı annenin kızı Canan DAĞDEVİREN’i tanımayan okuyucularımız için tanıtalım.
Canan DAĞDEVİREN: Özetle ben, insan kalmayı hayal eden bir bilim emekçisiyim. 4 Mayıs 1985’te İstanbul’da doğdum. Üniversiteye kadar Kocaeli’de yaşıyordum. 99 Körfez depremi sonrası okulum hasar gördüğü için, Adana Seyhan ÇEAŞ Anadolu Lisesi’ne misafir öğrenci olarak gönderildim, lise ingilizce hazırlık sınıfını orada okudum keyifli bir yıldı. Şu an kullandığım ingilizceyi orada öğrendim. Ben ailemin en büyük çocuğuyum, 2 erkek kardeşim var. Caner benden 2 yaş küçük. Bilgisayar Mühendisi ve bir bankada müfettiş olarak çalışıyor. Emre, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde 2. Sınıf öğrencisi. Aramızda 10 yaş var. İleride birlikte ortak çalışmalar yapmayı planlıyoruz.
Haziran 2007’de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği’nden mezun oldum. Sabancı Üniversite’si Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Programı’nda yüksek lisans eğitimimi 2009’da tamamladım. Yüksek lisans için Sabancı Üniversitesi’ne başvuru yaptığım 2007 yılında sadece bir öğrenciye tam burs verilmişti o bursu almıştım.
2009’da ilk defa verilmeye başlanan Fulbright Doktora Bursu’nu kazandım ve The University of Illinois at Urbana, Champaign’de (UIUC) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümde doktora eğitimine başladım. Doktora süresince fizik, elektronik, kimya, malzeme, mekanik ve tıp alanlarının kapsamına giren esnek ve katlanabilir, vücut içine ve deri üstüne yapıştırılabilir/giyilebilir elektronik aletler üzerinde çalışmalar yaptım.

Şu an, MIT ve Harvard Üniversitelerinde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışıyorum. Çok yakın gelecekte kendi grubumu kuracağım.
Devamı:
http://www.iosb.org.tr/v3/index.php?option=com_content&view=article&id=371&Itemid=20

Thursday, October 9, 2014

Turkish girl wins international prize in physics

İlayda Şamilgil won the an annual international competition in research projects in physics, which is awarded by an organization committee based in Poland. DHA Photo
A Turkish girl has won an international prize in physics, after competing with young people from around 70 countries.

İlayda Şamilgil won the an annual international competition in research projects in physics, which is awarded by an organization committee based in Poland. 

Her project, related to determining the water level in any liquid by using magnetics, has came first among around 5,000 other projects. Şamilgil is a 12th grader and had previously sent her project to TÜBİTAK but was not able to receive any degree. 

The competition targets high school students who are interested in physics and are willing to perform their own research works in physics.

The title of the “First Step to the Nobel Prize” expresses the dream of all young physicists, and the competition is completely independent of the Nobel institution in Sweden. The new president of the Organizing Committee of the competition is Prof. Dr. Maciej Kolwas and secretary is Dr. Dorota Klinger.
October/09/2014

http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-girl-wins-international-prize-in-physics.aspx?pageID=238&nID=72764&NewsCatID=374

Bu Türk kızı Nobel’e yürüyor! TÜBİTAK'a beğendiremediği proje dünya birincisi oldu.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/997776-bu-turk-kizi-nobele-yuruyor

Serkan AKKOÇ / HT GAZETE-

 ÖZEL MEF Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi İlayda Şamilgil, “First Step To Nobel Prize In Physics” yarışmasında, 70’e yakın ülkeden 5 bin fizik projesini geçerek dünya birincisi oldu. Daha önce TÜBİTAK’ın yarışmasına da gö
nderdiği projenin, burada dereceye giremediği öğrenildi. İlayda Şamilgil, Polonya’da bu yıl 22’ncisi düzenlenen yarışmaya, üzerinde 1 yıldır çalıştığı “Sıvılardaki Su Oranını Mıknatısla Ölçebilen Ucuz, Hızlı ve Taşınabilir Bir Sistem” adlı projesi ile katıldı. Şamilgil, fizik alanında dünyanın en prestijli fizik proje yarışması olarak kabul edilen yarışmanın dünyaca ünlü akademisyenlerden oluşan jürisinden tam puan aldı.

BULUŞ NEYE YARAYACAK?- Şamilgil, “Bu projede suyun manyetik özelliğinden yararlandım. Suyun içine bir mıknatıs yerleştirdiğinizde suyun üzerinde gözle görülemeyecek deformasyonlar oluşur. ‘Ne kadar deformasyon varsa o kadar su olur’ tezinden yola çıkarak yaptığım deneylerde sonuca ulaştım” dedi. Buluşunun tarım ve gıda endüstrisinde rahatlıkla kullanılabileceğini düşünen Şamilgil, buluşu sayesinde günlük hayatta tükettiğimiz süt, meyve suyu ve benzeri sıvıların içindeki su miktarının kolayca tespit edilerek kalite-fiyat dengesinin kurulmasına yardımcı olacağını söylüyor.

NOBEL'E İLK ADIM- İlayda’nın kısa öğrencilik hayatı başarılarla dolu. Geçen yıl İstanbul’daki bazı metro istasyonlarında kanserojen radon gazı ölçümü yapan İlayda Şamilgil, topladığı verileri İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunmuş. Öğretmenleri, İlayda’nın Stanford Üniversitesi’ne kabul edileceğine inandıklarını söylüyor.

Friday, May 30, 2014

Levent Alpöge Amerika`nın 40 Dahi Ögrencisi Arasında...

Levent Alpöge Amerika`nın 40 Dahi Öğrencisi Arasında...
Harvard Üniversitesi birincisi ‘Türk dahi’
30 Mayıs 2014 Cuma 10:06
22 yaşındaki Levent Alpöge, Harvard Üniversitesi'nden rekor bir notla mezun oldu.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/953029-harvardin-birincisi-turk-dahi

ABD’deki lise öğrencileri arasında düzenlediği Intel Bilim Yetenek Arama (Intel Science Talent Search-STS) yarışmasında Türk genci 17 yaşındaki Levent Alpöge finale kaldı. 
ABD’de her yıl binlerce öğrencinin başvurduğu üniversite öncesi lise öğrencileri arasında yapılan en prestijli bilim proje yarışması olan STS’de Türk öğrenci Levent Alpöge, damar hastalıklarının nedenlerinin incelenmesinde ve patolojisinde yüksek doğruluklu ve otomatik bir damar bulma yöntemi üzerine geliştirdiği proje ile 40 kişiden oluşan finalistler arasına çağırıldı.
Levent’in geçtiğimiz Yale Üniversitesi’nin laboratuarını kullanarak gerçekleştirdiği çalışmasına göre; “MRI çekildiğinde, görüntülerde insanların kan damarlarına bakıldığı zaman, en ince damarlardaki küçük detayları ve problemleri göremiyorlar. Levent, bir program algoritması ile bunları çok hızlı ve aynı anda görebilme metodunu yarattı.
Bu görüntüler, çok yüksek paralelleştirilmiş bilgi işlem algoritmasi ile analiz edilerek, standart yöntemlere göre daha doğru sonuç elde edilebiliyor. Dolayısıyla bu yeni metodu uygulamaya koyunca, kan damarları ile ilgili kalp ve kanser hastalıkları gibi pek çok hastalığın teşhisinde katkı sağlayacak. Projenin ilginç yanı; biyoloji ile bilişimi birleştirmesi ve programlama ve görüntü teknolojilerinin birlikte kullanılması.
1942 yılında Westinghouse firmasi ile başlayan, 1998'de de Intel firmasının desteği ile bu yıl 69.uncusu yapılacak olan yarışmanın finali 11-17 mart tarihleri arasından Washington’daki Ulusal Bilim Akademisi'nde yapılacak.
Finalistler projelerini bilim dünyasının önemli isimleri, ziyaretçi öğrenciler ve jüri üyelerine anlatacaklar. Finalistlere 16 Mart gecesi düzenlenecek olan gala gecesinde dereceye göre 5 ile 100 bin dolarlık ödülleri verilecek. New York’ta yaşayan ABD Türk Mimarlar ve Mühendisler Derneği (MİM) eski başkanı Oğuz Alpöge’nin oğlu olan Levent, Long Island’ın Dix Hils semtindeki Half Hollow Hills Lisesi'nde öğrenimini sürdürüyor.
 
22 yaşındaki Türk Levent Alpöge, dünyanın en önemli okullarından biri olarak kabul edilen Harvard Üniversitesi’ni 4 üzerinden 4 not ortalaması alarak ‘Valedectorian’ derecesiyle mezun oldu. Alpöge çalışmalarını Cambridge’ta devam ettirecek
Dünyanın en prestijli okullarından Harvard Üniversitesi’nde 2014 yılı birincisi Türk genci Levent Alpöge (22) oldu. Alpöge, hem matematik ve fizik lisans bölümlerinden, hem de aynı anda fizik yüksek lisans derecesi elde etti.
Başarılı genç, 4 üzerinden 4 not ortalaması ile “Tüm Üniversite Birincisi” (Valedectorian) olarak dün mezun oldu.
Başarılarla dolu bir eğitim hayatına sahip olan Alpöge, 2010’da henüz lise son sınıfı öğrencisiyken ABD çapında adayların katılımı ile gerçekleşen Intel Bilim Yetenekleri Yarışması’nda ABD Başkanı Barack Obama ve senatörler tarafından kutlanan 40 genç finalist arasına girdi.
Bunun sonucunda, “Ivy League” olarak ve akademik mükemmelliği ile tanınmış ABD’nin 8 en iyi üniversitesi tarafından kabul edildi.
SAYISIZ ÖDÜLÜ VAR
Alpöge, Harvard’ın matematik bölümünü seçti. Sayısız prestijli ödülü ve bursu bulunan Alpöge; American Mathematical Monthly, Journal of Combinatorial Theory, Journal of Number Theory, International Mathematics Research Notices dergilerine yazılar yazıyor; Harvard College Mathematics Review dergisinin de editörluğünü üstleniyor.
Alpöge, çalışmalarını önümüzdeki yıl Winston Churchill bursu ile İngiltere’deki prestijli Cambridge Üniversitesi’nde sürdürecek. Daha sonraki yıl yine 8 Ivy League okullarından gelen doktora kabullerinin içinden Princeton’ı seçerek eğitimine devam edecek.Alpöge ailesi ile birlikte New York eyaletinin Long Island bölgesinde yaşıyor. Akademik başarılarının yanı sıra maratonlara katılan Alpöge koyu bir Beşiktaş hayranı

 

Friday, May 9, 2014

Sarper Kocabıyık has been awarded of 3 medals for the PopMarket...

PopMarker (Turkey) is an in-image advertising platform that allows you to tag images, the company is targeting publishers, advertisers and advertising agencies. Launched this past October, the company won for Best Presentation of the evening, undoubtedly due in no small part to founder Sarper Kocabiyik's presentation skills and sense of humor.
[Read More]

With over 15 years of experience in web development and UI design, Sarper Kocabiyik has established himself as an expert in object-oriented programming languages. His strong technical background in Unix/Linux, SQL coding and database management has earned Sarper top technical positions with a number of leading software and e-commerce companies.
Before joining the PopMarker team, Sarper served as a Senior Web Engineer at Shutterfly and MyPublisher. He was a Lead Software Engineer at Statdash.com and CTO at New York’s Fashion Start up StyleCaster.com. He work for Sony Music, Kia Motors, Pepsi and Sobe Energy Drinks as a subcontractor. He held senior web development posts at Seed Gives Life—a creative marketing agency that now goes under the name Sub Rosa. He worked for Mountain Dew websites and SeanJohn.com. When he was a lead developer in ADM Advertising, he worked for Plessers.com, Pc Richards, and ManhattanMotorCars.com. As the founder of DominoMedia.com, Sarper has been developing his own line of software since 2000.
Sarper Kocabiyik holds a Bachelor of Science in Mathematics from Middle East Technical University in Ankara, Turkey. After graduating in 1999, he undertook continuing studies in ecommerce system and business development at Baruch College of the City University of New York (CUNY). In 2000 he completed additional training in the field of Java programming through New York City’s Lasco Group, Inc. Sarper Kocabiyik - CEO & Founder


Türk yazılımcıya büyük ödül!

Türk yazılımcıya büyük ödül
09/05/2014 11:15
Türk girişimci Sarper Kocabıyık, tamamı Türkiye'de üretilen, fotoğraf üzerine reklam alma ve vermeyi sağlayan yazılım programı PopMarker ile ABD'de beş ay içinde üç ayrı ödül
kazandı.
http://www.radikal.com.tr/teknoloji/turk_yazilimciya_buyuk_odul-1191152