Turkiye (Ar-Ge Industry and Commerce) takes a step toward to produce car fuel using Nanotechnology & Bor(an)
NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri Ar-Ge Sanayi Ticaret AŞ, dünyada ve Türkiye’de bir ilki başardığını açıkladı
Bordan yakıt üretti
© Şirketin genel müdürü Mehmet Can Arvas, “Ürünümüz, henüz borla çalışan motorlar olmadığı için şimdilik katkı maddesi olarak kullanılıyor. Gelecek 5-10 yıl içerisinde tamamen bor yakıtı ile çalışan arabalar üretilecek. Bütün ülkeler Türk nano teknolojisinin ürünlerini kullanmak mecburiyetinde olacak” dedi.
Bir Türk teknoloji firması, nano teknolojiyi kullanarak bor madeninden araç yakıtı üretmeyi başardıklarını açıkladı.
NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri Ar-Ge Sanayi Ticaret A.Ş Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, AA muhabiri Salih Baran’a yaptığı açıklamada, şirketlerinin araştırma geliştirme (Ar-Ge) dairesi çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini belirterek özetle şunları söyledi:
* Petrol ve karbon içerikli yakıtlar çevre kirliliği yarattığı için alternatif yakıt sistemleri üzerinde çok ciddi çalışmalar var. Hidrojen yakıt sistemleri temiz, verimli ve güvenilir. Fakat hidrojen yakıtlı araç üretiminin önünde en büyük engel depolama problemi.
* Bu yüzden bilim ve teknoloji çevreleri alternatif arayışında. 1970’li yılların ikinci yarısından itibaren bor elementinin alternatif yakıt olarak kullanılabileceği üzerinde görüş birliğine varıldı.
* Dünyada ve ülkemizde ilk defa bor madenini yakıt olarak üretip, “Nano Fuel Infinite” markasıyla yurtdışında ve yurt içinde satışa arz etmeye başladık. Bu, Ar-Ge laboratuvarlarında 20 yıllık çalışma sonunda oldu. Nano ve nano altı (angstrom) bor kristallerinde, 23 proje geliştirildi ve bunlar etap etap endüstriyelleştiriliyor.
* Yakıt ürettik ama şu anda araçların sistematiği benzin ve mazotla hareket etme özelliğine sahip olduğu için yakıtlara katkı maddesi olarak kullanılıyor. Ancak, bor yakıtına uygun araçlar üretildiğinde sadece bor yakıtı ile ilerleyebilecek. Bu tür araçların üretilmesinde de çalışıyoruz.
* Ürettiğimiz yakıt direkt aracın deposuna konuyor. Hem benzine hem mazota katkı olabiliyor. Bor uzay araçlarında da kullanıyor. Yanması çok yüksek. Yakıta katıldığı zaman, araçlar en az 300 - 350 kilometre fazla gidecek. Benzinle bin kilometre giden bir araç bu katkıyla 1350 kilometre yapar. Gelecek zamanlarda benzin istasyonları gibi, bor istasyonları kurulacak ve bor yakıtı benzinden 10 kat daha düşük olacak. Çünkü madenin kaynağı Türkiye’de. Biz teknolojiyi üreterek dünyanın hizmetine sunduk, henüz bor yakıtına fiyat biçmedik. Biz Türk borunun depolara girdiğini göstermek istedik, bunu da başardık.
* Bor yakıtı çevreci, güvenli, kolay taşınabilir. İnfilak etme, kıvılcımla, ateşle tutuşma riski yok. Bir kaza anında patlama meydana gelmeyecek. Çevre dostu, yanma sonrası gaz emisyonu oluşturmuyor. Kazayla toprağa, suya karışırsa hiçbir zaman kirlenmeye neden olmayacak.
Friday, December 25, 2009
Subscribe to:
Posts (Atom)